Zamieszczone przez misiek^wro
sygnał dźwiękowy czy odpalaniu
Zwiń
X
-
Nic nie naprawiałem.
To jest sygnał dźwiękowy - takie pikanie przy przekręceniu do połowy kluczyka, wtedy zapalają się wszystkie lampki na pulpicie i 5 - 6 razy pika. Przestaje pikać i wtedy odpalam. Tak mi wytłumaczono, natomiast ostatnio często te pikanie przez odpaleniem się nie pojawia tylko czekam chwilkę, aż zgaśnie kontrolka świec i dopiero odpalam.
Komentarz
-
-
ale on ma O1
5-6 piknięć to jakiś dziwny przypadek
pali się lub mruga lampka od immobilizera?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
U mnie jest tak samo... Nawet poszedłem do auta nagrać
6 pisków, myślałem zawsze że to od kontroli pasów (bo po 6piknięciu gaśnie lampka od pasów, a kontrolę mam "chyba" wyłączoną, bo nie zauważyłem żeby poza momentem uruchamiania piszczał, niezależnie od tego czy jadę z zapiętymi pasami czy nie).
Tzn. piszczy przy przekręceniu stacyjki niezależnie od tego czy pasy w aucie zapięte czy nie (nawet pasażera zapiąłem by wyeliminować walnięty czujnik w fotelu), po uruchomieniu auta nie piszczy wcale
EDIT:
jak już temat ruszyłem to i Google pomogło
czyli od pasów, a to że piszczy mimo że pasy są zapięte tzn że coś jest walnięte (czujnik w klamrze, ale przecież lampka mi później gaśnie, więc nie wiem OCB)Mój Skodillac
Komentarz
-
Komentarz